Opération DynamoOpération Dynamo, soldats britanniques sur la plage.
©Opération Dynamo
Dunkirk Battlefield TourBeleef Operatie Dynamo
Bekijk de video

Dunkirk battlefield tour

Operatie Dynamo

Van 26 mei t/m 4 juni 1940 heeft de grootste evacuatie-operatie uit de militaire geschiedenis zich in Duinkerke afgespeeld. 338.000 soldaten wisten te ontsnappen uit de “Hel van Duinkerke”.

Aan boord van uw autocar, je eigen wagen of onze auto of minibus ontdek je de sites die aan deze ingrijpende gebeurtenis herinneren. In de haven zien we de “East Mole”, waar 200.000 geallieerden aan boord zijn gegaan van een indrukwekkende vloot schepen, van vissersbootjes tot torpedobootjagers. We maken een stop op het beroemde strand van Duinkerke, en bij het Britse gedenkteken. In Zuydcoote zien we het sanatorium, de ferme Nord, die nog de sporen van de gevechten draagt, en het militaire kerkhof.

Ook is er aandacht voor de plaatsen waar “Dunkirk”, de succesfilm van de beroemde Hollywood regisseur Christopher Nolan, is opgenomen.

Tarieven

Prijs 2024 per (eigen) autocar of auto:  € 140 (€ 180 op zon-en feestdagen).

Het is mogelijk een privé Dynamo Tour te reserveren.
Als de gids plaatsneemt in uw wagen, dan is het tarief € 140 (€ 180 op zon- en feestdagen).
Als wij onze Renault Kangoo gebruiken (max. 3 passagiers), dan is het tarief  € 180 (€ 210 op zon-en feestdagen).

We hadden een heerlijke middag. Onze enthousiaste gids wist veel te vertellen over het heden en verleden van Duinkerke. We konden er geen genoeg van krijgen. Het scheepswrak op het strand, de begraafplaats, de dam en de filmsetting. Alles even interessant. Veel dank!

 

Fam. Boonstra - Amsterdam
Sluiten