Five happy friends runs and jumps to sunset lake beach after partyFive happy friends runs and jumps to sunset lake beach after party
©Five happy friends runs and jumps to sunset lake beach after party|cppzone - stock.adobe.com

Kies je strand

Elk strand zijn eigen sfeer

De stranden van Frans Vlaanderen

Zes stranden, elk met zijn eigen sfeer.

Het eerste strand, net over de grens met België, is dat van Bray-Dunes, de meest noordelijke badplaats van Frankrijk. Het lijkt hier alsof de tijd jarenlang heeft stilgestaan, de badplaats heeft een charme die je doet denken aan de laatste decennia van de twintigste eeuw. Hier vind je onder andere de confortabele vakantieappartementen van Evancy.

Het strand van Zuydcoote is ideaal voor de liefhebbers van ruimte en frisse lucht. Via een houten trap loop je het strand op. Aan beide kanten van het dorpje liggen natuurgebiede waar je heerlijk kunt wandelen.

Leffrinckoucke heeft een breed strand met een lange boulevard, die aansluit op de zeedijk van Duinkerke-Malo les Bains. Zelfs midden in de zomer blijft dit stuk strand betrekkelijk rustig, en kun je vrij gemakkelijk een (gratis) parkeerplaats vinden.

Malo-les-Bains is de badplaats van Duinkerke. Hier vind je restaurants en cafés, gezellige terrasjes op de boulevard en op het strand, kortom, een echte vakantiesfeer! In de badplaats vind je mooie architectuur uit het einde van de 19e en het begin van de 20e eeuw.

Gravelines Petit Fort Philippe was vroeger een vissersdorp. Tegenwoordig is het een kleine, gezellige badplaats, ideaal voor gezinnen met kleine kinderen.

Grand Fort Philippe biedt puur natuur. Langs het strand is een park aangelegd waar je heerlijk kunt wandelen, en een eindje verder ligt het natuurreservaat le Platier d’Oye, een natuurlijke polder die bijzonder geliefd is bij vogelspotters.

 

Sluiten