Tweedaagse Frans-Vlaamse Kust

Natuur, cultuur en ontspanning: Frans Vlaanderen biedt het allemaal! Voeg daarbij de gastvrijheid van de plaatselijke bevolking en alle ingrediënten zijn verenigd voor een geslaagd verblijf.

Voorbeeld van een tweedaags verblijf

 

Dag 1

10u15 – 10u45: Bij aankomst in Bergues maak je een rondrit met een toeristische tram door de straten van dit schilderachtige vestingstadje

11u15 – 12u: Daarna breng je een bezoek aan de brouwerij van Esquelbecq (Ekelsbeke). Na een korte presentatie door de meesterbrouwer zelf krijg je de gelegenheid een “Blonde d’Esquelbecq” te proeven!

12u45 – 14u: Broodmaaltijd met een drankje

14u30: bezoek aan het indrukwekkende havengebied van Duinkerke en de stad van de Duinkerker Kaper Jan Baert aan boord van uw autocar, met Nederlandstalige gids.

16u00 – 17u30: Geleid bezoek aan het havenmuseum
Het museum is gevestigd in een indrukwekkend tabakpakhuis uit 1868. Onze Nederlandstalige gids vertelt je alles over de Duinkerker kapers, de kabeljauwvisserij bij IJsland en over de ontwikkeling van de haven door de eeuwen heen.

18u30: Aankomst in een comfortabel driesterrenhotel. Diner in je hotel, overnachting en ontbijt.

Dag 2

10u 12u: Rondvaart langs de veste van Gravelines en degustatie van streekproducten.
Het commentaar van de rondvaart is opgenomen in het Nederlands. Je krijgt ook de gelegenheid om de verrukkelijke plaatselijke zoete specialiteiten te proeven. Hierbij wordt een koffie of een fruitstap geserveerd.

Complete Franse lunch in Gravelines of in Duinkerke (klik hier voor de menuvoorstellen)

14u30 – 16u: Geleide wandeling met onze Nederlandstalige gids door de pittoreske straten van Malo-les-Bains.

16u – 16u45: We beëindigen het programma met een zoete lekkernij: het ijs van “le Cornet d’Amour”. Na de presentatie heb je de gelegenheid om het product te proeven.

Prijs 2022 per persoon: Vanaf € 159*

*Op een basis van 40 personen in gedeelde tweepersoonskamers.
Bij de prijs inbegrepen: de rondleidingen van het programma, de degustatie, een overnachting ½ pension in een comfortabel hotel (drankje inbegrepen), broodmaaltijd op zaterdagmiddag en warme lunch op zondag (drankje inbegrepen), verblijfsbelasting.
Niet inbegrepen : vervoer, uitgaven van persoonlijke aard.

Meerprijs eenpersoonskamer: € 30 per persoon

Sluiten