OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA
©OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Operatie Dynamo

Groepsuitstap “de Slag om Duinkerke en operatie Dynamo”, 82 jaar later…

10u – 11u30: Bezoek met audiogids aan het Fort des Dunes in Leffrinckoucke.
Dit fort uit de 19e eeuw ligt midden in het natuurgebied van de Dunes de Flandre. Na een grondige renovatie zijn er vanaf het voorjaar van 2020 verschillende interactieve tentoonstellingen te zien, die een nieuwe kijk geven op de veelbewogen geschiedenis van deze plek. Vijf verschillende thema’s komen aan de orde: de slag bij Duinkerke van 1658, de militaire architectuur, de structuur van het fort, de Tweede Wereldoorlog en de natuurlijke omgeving het fort.

12u30: Franse lunch (drankje inbegrepen). Klik hier voor onze menuvoorstellen

14u – 16u: Dynamo Tour. Aan boord van uw autocar brengt u onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids een bezoek aan de sites die herinneren aan Operatie Dynamo, de grootste evacuatie uit de militaire geschiedenis. Op het programma staan de oostelijke havenpier, de stranden, het Britse oorlogsmonument, de Ferme Nord en het Sanatorium in Zuydcoote. Ook de plaatsen waar scènes van de Hollywoodproductie “Dunkirk” zijn opgenomen worden niet vergeten.

16u – 17u/17u30: Bezoek aan het Museum Duinkerke 1940**. Dit museum is gevestigd in de vestingwerken die tijdens de slag om Duinkerke dienst hebben gedaan als hoofdkwartier van het Franse leger. Het museum vertelt het ongelooflijke verhaal van de evacuatie, in slechts negen dagen, van 338 000 geallieerde soldaten uit de “Hel van Duinkerke”.

Tarieven:

Geleid bezoek Fort des Dunes (Frans) : € 8 per persoon
Lunch : Vanaf € 23,50 per persoon
Forfait gids geleid bezoek Duinkerke : € 140 (€ 1800 op zon- en feestdagen)
Inkom museum Duinkerke 1940 : € 7 per persoon. Optie : Franstalige gids : forfait € 60

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2024. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

 

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13

Sluiten