© Vue Aérienne Gravelines

Belforten en stadswallen

Vanaf € 41 per persoon

Neem een duik in de geschiedenis van Frans-Vlaanderen. Op het programma Bergues, Duinkerke en Gravelines. Vanaf € 41 per persoon

Daguitstap Belforten en stadswallen

Een duik in de geschiedenis van Frans-Vlaanderen

10u Bezoek aan Bergues (St. Winoksbergen) met een toeristische tram.
Dit schilderachtige stadje wordt omringd door stadswallen met een totale lengte van 3500 meter. Op een aangename en ludieke manier ontdekt u de Berg van Barmhartigheid uit 1630, een mooi voorbeeld van de Vlaamse Barokstijl, het Belfort alsmede de overblijfselen van de St. Winoksabdij. Het commentaar is beschikbaar in het authentieke “Vlaemsch van over de schreve”.

De tram in Bergues heeft een capaciteit van 42 personen. Voor grotere groepen reserveren we een rondrit om 10u15 en om 11u. Bij aankomst in Duinkerke wordt direct de lunch voorzien. Het bezoek aan Duinkerke vindt dan plaats van 14u tot 15u15 en het programma in Gravelines van 16u tot 18u.

11u15 Bezoek aan de St. Elooiskerk en rondrit door Duinkerke (met Nederlandstalige gids)Van de hallenkerk uit het begin van de 15e eeuw is de klokkentoren bewaard gebleven. Dit “belfort” bevindt zich thans op 40 meter van de huidige kerk, waarvan de bouw in 1567 begon. In de kerk getuigen enkele grafstenen met opschriften in het Spaans, in het Vlaams en in het Frans van de veelbewogen geschiedenis van de stad.

12u30 Complete Franse driegangenlunch (drankjes inbegrepen). Download de menu’s van onze partnerrestaurants hier.

15u30 Bezoek aan Gravelines (Gravelingen) met een rondvaartboot
U maakt een boottocht langs de gerestaureerde stadsmuren die getuigen van het rijke verleden van het vestingstadje. De tocht loopt door een beschermd natuurgebied. Het commentaar is nu ook beschikbaar in het Nederlands.

16u30 – 17u30 : Het programma wordt afgesloten met een degustatie van streeklekkernijen. Bij een smakelijk kopje koffie worden ambachtelijke chocolade en wafeltjes geserveerd.

De bootjes hebben een capaciteit van 12 personen. Vaak zijn er maar twee of maximaal drie bootjes tegelijk beschikbaar. In dat geval wordt de groep gesplitst en begint de helft van de groep met de degustatie.

vanaf € 41 per persoon

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2022. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze prijs houdt in :
De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13