Dunes DunkerqueDunes Dunkerque
©Dunes Dunkerque|Ville de Dunkerque

De mooiste wandelingen

Aan de kust van Frans Vlaanderen kun je heerlijk wandelen. Wat dacht je van een wandeling langs de highlights van Duinkerke? Of ga de toekomstige Grand Site de France verkennen, honderden hectare natuurgebied vlak over de grens.

Architectuur van de badplaats Malo les Bains
2 km

Duinkerke Malo les Bains

De aanwezigheid van Parijse persoonlijkheden en notabelen uit de regio heeft van Malo-les-Bains, de badplaats van Duinkerken, in de loop der tijd zowel een plaats van vakantie als van ontspanning gemaakt. Thermalisme met met zijn zeebaden en zijn casino is geëvolueerd naar het genot van baden en het zoeken naar luxe. De dijk werd gevormd en uitgebreid, de straten werden aangelegd in een vierhoekig plan en tussen 1890 en 1920 verrezen niet minder dan 2.700 villa’s.

Download de wandeling (in het Frans)

 

Een verrassende stadswandeling
1 km (45 minuten)

Duinkerke

Een wandeling langs de highlights van het stadscentrum. Het stadhuis in Vlaamse Renaissancestijl, de Sint Elooiskerk en het belfort, het standbeeld van Jan Baert, de oude havendokken, de historische schepen, en de “Leugenaer”!

Bekijk de wandeling (in het Frans)

De straten van Bray-Dunes
4,2 km

Ontdek de geschiedenis van de Bray-Dunes, de meest noordelijk gelegen badplaats van Frankrijk.
Een aangename en verrassende wandeling van 4,2 kilometer.

Download de wandeling (in het Frans)

De Dune du Perroquet
5 km

Bray-Dunes

Een natuurwandeling die het hele jaar door de moeite waard is. Reken ongeveer 1u40 voor deze wandeling in het grensoverschrijdende duingebied van la Dune du Perroquet.

Download de route (in het Frans)

De Fossiele Duinen
8 km

Ghyvelde

Een wandeling door een uniek duingebied dat zich meer dan 5000 jaar geleden gevormd heeft. Het natuurgebied aan de Franse kant van de grens loopt over in de Cabourduinen aan de belgische kant.

Volg het wandelpad en geniet van de rust in een uniek natuurlijk landschap

Download de route (in het Frans)

De Dune Dewulf
6 km

Leffrinckoucke

Ontdek de talrijke facetten van het duinlandschap. Dit gebied van 83 hectare is een erkend natuurreservaat sinds 1974 en staat bekend om zijn rijke flora.

De wanderoute is het hele jaar toegankelijk, en geeft een beeld van de verschillende duinsoorten, van de embryonnaire duinen aan het strand tot de duinbossen verder landinwaarts

Download de route vanaf Leffrinckoucke (in het Frans)

Download de route vanaf Zuydcoote (in het Frans)

La Dune Marchand
5,5 km

Zuydcoote

Een wandeling over de paden van een ongerept natuurgebied. Dankzij het knooppuntensysteem kun je kiezen voor een ontspanende wandeling van van 5,5 kilometer.

Download de route (in het Frans)

Van Vauban tot de IJslandvaarders
9 km

Gravelines

Duinkerke was vroeger een belangrijke vestingstad en een bedrijvige vissershaven. Vandaag de dag is het de enige vestingstad van Frankrijk die volledig door water is omringd. De karakteristieke stervorm van de militaire architectuur van Vauban in perfect bewaard gebleven. De wandeling leidt ook langs Petit-Fort-Philippe, vroeger een uitvalsbasis van de IJslandvaarders, tegenwoordig een badplaatsje dat gekenmerkt wordt door een bijzonder gemoedelijke sfeer.

Download de route (in het Frans)

Maritiem Fort
4 km

Gravelines

Een wandeling door het hart van een vestingstad aan zee. De stadsmuren van Gravelines stammen uit de tijd van Lodewijk XIV, die dit deel van Vlaanderen bij Frankrijk heeft ingelijfd. De militaire architectuur is perfect bewaard gebleven. Op de wandelingen kom je een groot aantal indrukwekkende historische gebouwen tegen.

Download het circuit (in het Frans)

Van moeraslandschap naar landbouw
3,7 km of 5 km

Bourbourg

Een aangename wandeling rond het dorpje Bourbourg (Broekburg). Dankzij de strategische ligging in Frans-Vlaanderen, heeft de landbouw zich sterk ontwikkeld in de eerste zestig jaar van de 20e eeuw. De informatieborden langs de wandelroute zijn in het Nederlands vertaald

Download de route (in het Frans)

Sluiten