© Jean Louis Burnod Happy Day

De haven van vroeger tot nu

vanaf € 44 per persoon

Ontdek de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst, van de derde grootste haven van Frankrijk. Vanaf € 44 per persoon

Ontdek de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst, van de derde grootste haven van Frankrijk

De haven van vroeger tot nu

10u30: Stadsrondleiding Duinkerke (aan boord van uw autocar, met een Nederlandstalige gids).

De stad Duinkerke wordt gekenmerkt door een buitengewoon strategische ligging en heeft daarom in de loop der eeuwen verschillende oorlogen moeten doorstaan. Monumenten zoals de St. Elooiskerk, de “Leughenaer” en het standbeeld van Jan Baert illustreren de roerige geschiedenis van stad en streek.

12u: Complete Franse driegangenlunch (drankjes inbegrepen). Download onze menu’s hier (voorlopig zijn dit de menu’s voor 2020)

14u30: Geleid bezoek aan het havenmuseum

Het havenmuseum, dat is gevestigd in een tabakpakhuis uit de 19e eeuw, is gesticht door dokwerkers die, in deze tijd van modernisering en automatisering, sporen van hun traditionele ambacht voor het nageslacht wilden bewaren. Het museum laat zien hoe het vissersdorpje uit de middeleeuwen is uitgegroeid tot de derde haven van Frankrijk. Tevens beschikt het museum over een imposante verzameling scheepsmodellen. De rondleiding wordt verzorgd door een Nederlandstalige gids.

16u30 – 17u30: Havenrondvaart aan boord van “le Texel”

Welkom in de dokken van de Oosthaven van Duinkerke. Vanaf het water heeft u een uniek uitzicht op de historische boten, de sluizen en de reparatiewerf. Reusachtige erts- en kolenschepen uit de hele wereld meren aan bij Arcelor-Mittal, de grootste staalfabriek van Frankrijk. Nederlandstalig commentaar op cd.

Goed idee
Het is ook mogelijk om de volgorde van de programma-onderdelen te wijzigen. U kunt beginnen met een koffie en een croissant aan boord van “le Texel” om 10u (meerprijs € 4 per persoon), daarna de rondvaart en de lunch, en het stadsbezoek en het havenmuseum in de namiddag.

vanaf € 44 per persoon

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2021. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze prijs houdt in :
De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

 

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13