De Dienst Toerisme biedt een waaier van geleide bezoeken. maak bijvoorbeeld een geleide wandeling door het centrum van Duinkerke en kom alles te weten over dit voormalige kapersnest, of volg een rondleiding langs de villa's van de badplaats Malo-les-Bains.

UW PROGRAMMA

Duur : 1u15 à 1u30

EEN WAAIER VAN RONDLEIDINGEN - MET NEDERLANDSTALIGE GIDSEN!

Stadswandeling Duinkerke

Voor een groot gedeelte dankt Duinkerke haar reputatie aan de moed van de kapers die in de loop der eeuwen diverse vijanden het hoofd hebben geboden. Verschillende monumenten, zoals de St. Elooiskerk, het stadhuis en het standbeeld van Jan Baert, illustreren dit glorieuze verleden.

Malo-les-Bains, architectuur van een badplaats

Deze villa's getuigen van het zorgeloze leven van de happy few in de tijd van het ontstaan van de badplaatsen langs de Noordzeekust. Het zijn kleine wonderen van architectuur en toonbeelden van creativiteit.

Verrassend Duinkerke: rondleiding aan boord van de autocar van de groep

Hierbij komen heden, verleden en toekomst van Duinkerke aan bod: de Sint Elooiskerk, het Belfort, het Stadhuis, de “Leughenaer”, het standbeeld van Jan Baert (de beroemde Duinkerker kaper), de architectuur van de badplaats Malo les Bains en van de stadswijk Rosendael, maar ook de wederopbouw van het stadscentrum na de tweede wereldoorlog.

Havenrondrit aan boord van de autocar van de groep

Het havengebied strekt zich uit over 17 kilometer kust en vormt een indrukwekkend geheel. In de oostelijke haven staat de grootste staalfabriek van Frankrijk: ArcelorMittal Duinkerke. In de westelijke haven vinden we onder andere de container- en ferryterminal.

De belforten, werelderfgoed!

Sinds 2005 staan de twee belforten van Duinkerke op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Vanaf het panoramische terras van het belfort van St. Elooi heeft u een overweldigend uitzicht over de Duinkerke, de haven en de Franse Westhoek (lift, vervolgens een trap van 64 treden). De beiaard is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd. 

Contact

  • Onno Ottevanger - Dienst Toerisme Duinkerke 4 place Charles Valentin 59140 Dunkerque Frankrijk
  • T: + 33 (0)3 28 26 27 31
  • production@ot-dunkerque.fr

Tarieven

vanaf 115 €

Groepen volwassenen 2019/2020
Geleide wandeling: € 125 per gids (€ 170 op zon- en feestdagen) Max. 30 personen per gids
Bezoek aan boord van de bus van de groep: € 125* per autocar* (€ 170 op zon- en feestdagen)

Groepen scholieren 2019/2020
Havenrondleiding per autocar: € 115* per autocar

Belfort (2019/2020) :
Groepstarief € 3 per persoon.
Leerlingen van het middelbaar onderwijs: € 2,70 per leerling
Lager onderwijs: € 2,20 per leerling

Online boeken

Deze prijs houdt niet in :

*Huur van de autocar