Dune BlancheDune Blanche
©Dune Blanche|ZOF59@free.fr
De Frans-Vlaamse duinenEen toekomstige Grand Site

Grand Site Dunes de Flandre

Onze duinen liggen dertien kilometer lang langs de kustlijn, van de haven van Duinkerke tot aan de Belgische grens waar ze nog verder lopen tot de monding van de IJzer in Nieuwpoort. De zee, het zand, de duinen zijn hier baas over de 3300 hectaren van deze ‘Grand Site’ waarvan 924 hectaren is ingericht als beschermd natuurgebied (natura 2000).

Beschermd natuurgebied

Les Dunes de Flandre is een geheel van beschermd duingebied en natuurreservaten. De site is opengesteld voor het publiek. Je kunt er heerlijk wandelen; dankzij de knooppuntenwandelingen trek je je eigen plan, of je nu kiest voor de Dune Dewulf (Leffrinckoucke), de Dune du Perroquet (Bray-Dunes) of de Dune Marchand.

Wat is een Grand Site de France ?
Of ze nu aan de kust liggen of in de bergen, of het natuurgebied is of een door de mens vormgegeven site… achter de grote verscheidenheid schuilt dezelfde belofte: die van een ontmoeting met plaatsen die ons te boven gaan en die ons ontroeren.
Balancerend op de grens tussen de eeuwigheid van de elementen en de vergankelijkheid van het ogenblik, bezitten ze allemaal een uniek karakter.
De “Grands Sites” zijn spectaculair maar ook intiem; je bent er van harte welkom!

Wandelen

Voor wandelliefhebbers is er veel te genieten in onze streek! Zo heb je de beschermde natuurgebieden langs de kust (Dune du Perroquet, Dune marchand en Dune Dewulf), de natuurlijke polder van het natuurreservaat Platier d’Oye, ten westen van Gravelines, waar je verschillende soorten trekvogels kunt observeren. Ook le Bois des Forts, tussen Duinkerke en Bergues, is een paradijs voor wandelaars en fietsers. In dat park ligt trouwens ook de mooie golfclub van Duinkerke.

Laat je auto thuis

De Dunes de Flandre ontdek je te voet, met de fiets of met de bus. In onze streek is het busvervoer gratis voor iedereen. Vanaf station Adinkerke vertrekt een gratis bus naar Frans Vlaanderen. Meer info vind je op www.dkbus.com

 

Overal geschiedenis

Over de hele wereld wordt de naam Duinkerke in verband gebracht met de gevechten die zich hier in 1940 hebben afgespeeld, en met de evacuatie van 338.226 gealliëerde soldaten in het kader van Operatie Dynamo.

Bij laag water kun je naar de scheepswrakken lopen, die op het strand liggen tussen Bray-Dunes en Zuydcoote. Ook kun je een bezoek brengen aan het oorlogsmuseum of aan het Fort der Duinen. Klik hier voor meer info

Sluiten