Musée Dunkerque 1940 - Opération DynamoFaçade du Musée Dunkerque 1940 -Opération Dynamo
©Hilda George
OorlogsmuseumDunkerque 1940 - Operation Dynamo

Oorlogsmuseum

Het doel van Operatie Dynamo was de evacuatie van de geallieerde troepen die bij Duinkerke volledig omsingeld waren door de Duitse legers. In slechts negen dagen tijd zijn meer dan 338.000 soldaten ontsnapt uit de “Hel van Duinkerke” aan boord van een duizendtal schepen.

Tijdens Operatie Dynamo zijn er meer dan 200 schepen tot zinken gebracht. Een belangrijke symbolische rol speelden de Dunkirk Little Ships, vissersboten, jachten en andere bootjes die door de Royal Navy gevorderd waren. Vaak hebben de burgerbemanningen meegewerkt met het oppikken van de soldaten, en ze hebben daarbij een zware prijs moeten betalen. Van de ongeveer 600 Little Ships zijn er bijna 140 verloren gegaan.

Het museum Dunkerque 1940 – Operatie Dynamo, doet je de dagen waarop de stranden overspoeld werden met soldaten herbeleven. De evacuatie richting Engeland van duizenden soldaten markeert een keerpunt in de tweede wereldoorlog. Het museum is gevestigd in een bastion, een oud militair bouwwerk waarin het Franse hoofdkwartier tijdens de Slag om Duinkerke was gevestigd. Het vertelt het ongelooflijke verhaal van de slag om Duinkerke en de evacuatie van de geallieerden, maar ook van het leven van de inwoners van een stad in oorlog. De collectie bestaat uit voertuigen, maquettes, wapens en uniformen.. Meer dan 338 000 soldaten werden tijdens deze operatie overgebracht naar de veilige Engelse overkant

  

Het museum is iedere dag open van 10u tot 18u

Rue des Chantiers de France
59140 Dunkerque Frankrijk
www.dynamo-dunkerque.com

 

Sluiten