Suivez la fée

Gemeenten waarvan de Toeristische Diensten het keurmerk "Suivez la fée" dragen, hebben speciale aandacht voor gezinnen met kinderen. 

    

Qualité Tourisme

Dit Franse nationale keurmerk onderscheidt toeristische instellingen die dienstenvan hoge kwaliteit bieden. De diensten van instellingen met het keurmerk "Qualité Tourisme" worden regelmatig onderworpen aan onafhankelijke controles. Daarom kunnen deze instellingen u het volgende bieden: een warm en persoonlijk onthaal, precieze en heldere informatie, competent personeel, schone en comfortabele ruimtes, kennis van het gebied en toeristische informatie die is aangepast aan uw behoeften. 

http://www.entreprises.gouv.fr/qualite-tourisme

   

Gîtes de France

Gîtes de France is het eerste Europese netwerk voor verblijf bij de eigenaar en heeft als doel het bevorderen van toeristische verblijven met de beste ontvangst en het beste comfort, voldoen aan de eisen en behoeften van authentiek, gezellig en rustig toerisme, natuurtoerisme, ontdekkingstoerisme, bijdragen aan de waardering en het behoud van erfgoed en natuur, vooral op het platteland, deelnemen aan de lokale ontwikkeling en bijdragen aan de informatieverstrekking aan de landelijke bevolking over de bijdrage van aanvullende voorzieningen. 

www.gites-de-france.com

  

Clévacances

Clévacances is een Frans nationaal keurmerk dat door het Franse ministerie van toerisme in het leven is geroepen. Clévacances garandeert het comfort en de kwaliteit van de aangesloten vakantiewoningen en de homogeniteit van het aanbod op welke bestemming dan ook. De erkende woningen of kamers worden volgens drie belangrijke criteria beoordeeld: omgeving, inrichting en ontvangst.

www.clevacances.com

   

Logis de France

Logis de France is het eerste onafhankelijke en vrijwillige keurmerk van hotel-restauranthouders in Europa. Elke onderneming is anders, maar ze delen allen dezelfde mentaliteit en dezelfde waarden:  een persoonlijk onthaal, een verblijf van hoge kwaliteit, een gezellige en regionale keuken, een uitnodiging tot ontdekken.

www.logishotels.com

   

Tourisme & Handicap

Voor een gehandicapte toerist is het keurmerk Tourisme et Handicap het bewijs van een concrete belofte en de garantie van een doeltreffende en aangepaste ontvangst. Dankzij de vier pictogrammen informeert het logo, dat bij de ingang van plaatsen, instellingen en toeristische voorzieningen en op alle documenten geplaatst is, gehandicapten op een betrouwbare, homogene en objectieve manier over de toegankelijkheid wat hun handicap betreft (motorisch, visueel, auditief en geestelijk).  

www.tourisme-handicaps.org

   

Les Plus Beaux Détours de France

Sinds 2009 is Gravelines opgenomen in het netwerk van de 100 Plus Beaux Détours de France (de 100 mooiste toeristische plaatsjes in Frankrijk). Door zich bij het keurmerk te voegen, profiteert de gemeente elk jaar van de verspreiding van 180 000 exemplaren van de toeristische gids "Les 100 Plus Beaux Détours de France", van moderne communicatiemiddelen, en van de steun van belangrijke partners zoals La Poste, de SNCF en Michelin.   

www.plusbeauxdetours.com

     

France Station Nautique

Het keurmerk France Station Nautique wordt door de Franse vereniging  France station nautiques (FSN) toegewezen aan toeristische plekken die aan een evaluatie onderworpen zijn en die lokale instellingen hebben die zich richten op de ontwikkeling van watersport en -toerisme. 

www.station-nautique.com

   

Point Plage

Dit keurmerk is bedoeld voor stranden, door het directe contact met veel bezochte plaatsen.  Het keurmerk heeft een enkel doel: de bezoekers in staat stellen te ontdekken, snel te leren door individueel onderricht en in alle vrijheid wateractiviteiten uit te oefenen, in een gezellige, veilige en professionele omgeving. Le Point Plage FFVoile is gekeurmerkt door de Fédération Française de Voile en draagt bij aan de veiligheid en informatieverstrekking aan de watersportbeoefenaars in het water en de toeschouwers op het land, ook op het gebied van milieubescherming.

   

Ecole française de voile

Dit keurmerk is erkend door het Franse ministerie van sport, opgericht en en gecontroleerd door de Fédération Française de Voile in samenwerking met de regio's. Het voldoet aan drie belangrijke eisen: vooruitgang, veiligheid en gezelligheid. Het netwerk van EFV respecteert het AFNOR AC X 50-839-akkoord, dat een ontvangst van hoge kwaliteit en de organisatie van activiteiten garandeert. 

www.ffvoile.fr