castelnau.jpg

Tram, boot en toeristische trein!

Vanaf € 56 per persoon

Ontdek de kust van Frans Vlaanderen op een originele manier!  Toeristische tram in Bergues, een boottocht naar Coudekerque Branche en een toeristisch treintje in Gravelines. En als afsluiter een degustatie! Vanaf € 56 per persoon.

10u15 – 10u45: Bezoek aan Bergues met de toeristische tram
Bergues (Sint Winoksbergen) is een charmant vestingstadje dat (internationale) roem heeft verworven dankzij “Bienvenue chez les Cht’is”, het grootste succes uit de Franse filmgeschiedenis.  Aan boord van het treintje zie je de overblijfselen van de Sint-Winoksabdij, die tijdens de Franse Revolutie grotendeels verwoest is, het stadhuis, de vele historische gebouwen en de goed bewaard gebleven vestingwallen.

11u – 12u : Boottocht met de Castelnau
Aan boord van deze boot maak je een tocht over een van de oudste kanalen van Frankrijk, het kanaal van Duinkerke naar Bergues. In de late middeleeuwen beschikte Bergues dankzij deze waterweg over een directe verbinding met de Noordzee, hetgeen heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Bergues tot belangrijk handelscentrum. Pas in de 19e eeuw werd Bergues overschaduwd door het snel groeiende Duinkerke.
De tocht eindigt bij het Fort Louis in Coudekerque Branche.

12u30 – 14u30: Complete Franse lunch in Gravelines (drankje inbegrepen). Klik hier om het menu te bekijken.

15u – 16u: Bezoek aan Gravelines aan boord van de Toeristische Trein
Net als Bergues, is Gravelines (Grevelingen) een vestingstad waarvan de stadswallen grotendeels stammen uit de 17e eeuw, de tijd van Lodewijk XIV en zijn meesteringenieur Vauban. Tijdens de rondrit zie je niet alleen de veste, maar ook het omliggende natuurgebied, de vaargeul en de badplaats Petit Fort Philippe. De uitleg is in het Nederlands (op cd).

16u – 17u: Degustatie van streekspecialiteiten
Om de dag op een smakelijke manier af te sluiten wordt u verwacht in een van de wachthuisjes van de veste van Gravelines voor een degustatie van plaatselijke, zoete lekkernijen, zoals speculoosbrioche, broodpudding, Duinkerker boterkoek en een soesje. We serveren er een koffie of een glas fruitsap bij.

Vanaf 56 € per persoon

Onze tarieven zijn berekend op basis van 30 personen en geldig tot 31 oktober 2024. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze uitstap is mogelijk voor groepen tot 42 personen en kan niet gereserveerd worden voor de maanden juli en augustus.

De prijs houdt in :
De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13

Sluiten