© Franck Muylaert

De smaken van Gravelines

Vanaf € 54 per persoon

Een leerzame en smakelijke dag rond het thema van de zee en het water. Met maar liefst twee degustaties en een heerlijke lunch! Vanaf € 54 per persoon

10u – 11u30: Bezoek aan het Zeemuseum en degustatie van ambachtelijk gerookte vis
Dit charmante, kleine museum ligt aan haven van Grand Fort Philippe. Het geeft je een kijk op het harde leven van de IJslandvaarders. Na het bezoek kun je genieten van de heerlijke producten van een plaatselijke vishandelaar zoals haring, zalm of makreel. Bij de vis wordt een lekker glaasje witte wijn geserveerd.

Na deze smakelijke en leerzame voormiddag word je verwacht bij de Tourville-werf . Hier wordt een oorlogsbodem uit de 17e eeuw op ware grootte nagebouwd! Maar voordat je de werf bezoekt kan je genieten van een heerlijke lunch in de naastgelegen Taverne Jean Bart, het sfeervolle restaurant van de scheepswerf.

Menu:
Potje vleesch of Kip in biersaus of varkensgebraad met saus van Bergues-kaas
Zacht appelgebak met viooltjesijs
Koffie
1 Jean Bart bier of een kannetje wijn van 25 cl of een kan water

14u – 15u30: Na de lunch leidt een Nederlandstalige gids je rond over de indrukwekkende site van de Tourville-werf. Je ziet er hoe enorme eikenhouten balken verwerkt worden tot onderdelen van deze “kathedraal van de zee”. Als je het bezoek op bezoek op dinsdagnamiddag voorziet, dan kun je de vrijwilligers aan het werk zien in de smidse. De visrokerij gebruikt het zaagsel van de zagerij om zalm op een tradidionele, ambachtelijke manier te roken. En je kunt natuurlijk aan boord gaan van het schip in aanbouw, dat de “Jean Bart” wordt genoemd, naar onze beruchte Duinkerker kaper.

16u – 18u: Rondvaart langs de veste en degustatie van streeklekkernijen
Met een fluisterboot vaar je helemaal rond de vestingwerken uit de tijd van Vauban, de meesteringenieur van Lodewijk XIV. Gravelines is de enige vestingstad in Frankrijk die nog volledig door water omgeven is en waar rondvaren mogelijk is.
Na de rondvaart heb je de tijd om onze heerlijke zoete streekspecialiteiten te proeven. Wat dacht je van speculooskramiek, een zoete damsteen, chouquettes of “Podingue”? We serveren er een glaasje jus d’orange en een koffie bij.

Vanaf 54 € per persoon

Onze tarieven zijn berekend op basis van 30 personen en geldig tot 31 december 2022. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze prijs houdt in :
De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13