Scheepstimmerlui, Kapers, Vissers en Redders op zee

Vanaf 39 € per persoon

Beleef het maritieme karakter van de Frans-Vlaamse kust. Vanaf € 39 per persoon

10u – 12u: Bezoek aan het Museum van de Zee en aan het Huis van de Redders in Grand Fort Philippe
In het authentieke kader van de voormalige zeevaartschool krijg je een beeld van harde leven van de kabeljauwvissers en van hun families die 6 maanden lang alleen achterbleven. Oude documenten en scheepsmaquettes laten deze historie herleven. Het Huis van de redders is een uniek gebouw dat op palen in de vaargeul staat. Via een indrukwekkende glijbaan werd de sloep, die nog steeds te zien is, te water gelaten.

12u30 – 14u: In het gezellige kader van de Taverne Jean Bart, onderdeel van de scheepswerf “Tourville”, serveren we een heerlijke lunch met een regionaal tintje.

Potje Vleesch of Kip in Biersaus of varkensgebraad met Bergues-Kaas
Zachte appeltaart met een bolletje viooltjes-ijs
Koffie
1 glas “Jean Bart” bier of 25cl wijn.
Voorbeeld van een menu

14u – 15u30: Bezoek aan de scheepswerf Tourville
Hier wordt een replica op ware grootte van een 17e eeuws oorlogsschip gebouwd. De laatste jaren zijn we werken goed opgeschoten. Het geheel ziet er al bijzonder indrukwekkend uit. Je komt van alles te weten over de technieken die in die tijd in de scheepsbouw werden toegepast en die ook worden gebruikt voor de bouw van deze oorlogsbodem, die op termijn 84 kanonnen aan boord zal hebben!

16u: Vrije tijd in de vestingstad Gravelines, of, tegen meerprijs: rondvaart langs de veste van Gravelines en degustatie van streeklekkernijen (vanaf € 11 per persoon)

 

Vanaf 39 € per persoon

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2021. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Deze prijs houdt in :
De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :
Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard

 

Contact

Toerisme Duinkerke – Frans-Vlaamse kust
Afdeling groepen
Onno Ottevanger
Tél : +33 (0)3 28 58 85 13