In de sporen van Vauban

Ontdek een vestingstad

Gelegen aan de monding van de Aa, in een natuurlijke omgeving, is de ster van Gravelines een unieke locatie tussen zoet en zout water!

In Gravelines vind je niet alleen eeuwenoude vestingmuren, maar ook erg veel groen. In de bastions en rond een voormalig militair gebouw zijn charmante parkjes aangelegd. Langs de stadswallen onderhouden de inwoners van Gravelines hun volkstuintjes. Rond de gracht ligt een beschermd vogelreservaat. De kleine vestingstadstad Gravelines houdt de natuur hoog in haar vaandel!

Vanuit de lucht gezien is de vesting van Gravelines een perfecte ster. Het is de enige vestingstad in Frankrijk die volledig door water is omringd. De stadswallen zijn tot in de kleinste details intact gebleven staan. Sinds 1980 wordt het geheel, dat samen met de mooie "Porte aux Boules" op de monumentenlijst staat, nauwkeurig gerestaureerd. Gravelines was een van de eerste steden in Frankrijk die hun militaire erfgoed in ere herstelden.

Deze unieke stad kun je te voet, per boot of met de fiets verkennen!

 

Belfort van Gravelines
Belfort van Gravelines

Dit belfort dateert van de negentiende eeuw. Dankzij het uurwerk op de derde verdieping weet je altijd hoe laat het hier is. Eens per jaar kun je het belfort bezoeken, tijdens de erfgoeddagen.

Meer weten
Scheepswerf Jean Bart
Scheepswerf Jean Bart

Hier wordt een replica op ware grootte van een 17e eeuws oorlogsschip gebouwd. Het schip is nog lang niet klaar, maar het geheel ziet er al bijzonder indrukwekkend uit.

Meer weten

Kijk naar het vervolg