5 kuststeden en badplaatsen, 5 verschillende ambiances!

SEA, FUN AND BEACH

Kom uitwaaien op de brede zandstranden van Bray-Dunes (aan de Belgische grens) tot Gravelines (op 20 kilometer ten westen van Duinkerke). Gezinnen, natuurliefhebbers, sportievelingen en mensen die behoefte hebben aan ruimte en frisse lucht kunnen hier hun hart ophalen!

Ga er op uit voor een lang weekend of voor een korte vakantie aan de stranden van Frans-Vlaanderen. Iedere badplaats heeft zijn eigen sfeer. In Bray-Dunes heb je de indruk dat de tijd heeft stilgestaan, vooral vergeleken met de drukte van de nabijgelegen badplaatsen aan de Belgische kust. Zuydcoote en Leffrinckoucke zijn ideale stranden voor mensen die van de natuur houden en die op zoek zijn naar rust. Malo-les-Bains, het strand van Duinkerke, met zijn kilometers lange boulevard, noemen we hier ook wel "het mooiste strand van Noord-Frankrijk". Het strand van Gravelines Petit Fort Philippe is een ideaal strand voor gezinnen met kleine kinderen.

De badplaatsen worden gekenmerkt door brede zandstranden. Daarlangs liggen goed bewaarde duingebieden waar je heerlijk kunt wandelen dankzij het grensoverschrijdende knoppuntensysteem. Of als je dat liever doet, dan kun je ook lekker lui over de boulevards flaneren, en halt houden op een van de gezellige terrasjes voor een goed glas streekbier.

De kust is ook een ideale bestemming voor watersporters. Zeilen, kitesurfen, blokarten... het kan hier allemaal!

De stranden liggen dichtbij elkaar, maar ze zijn totaal verschillend. En dat is natuurlijk een interessant gegeven, want in iedere badplaats kun je een andere sfeer opsnuiven.

Tot ziens aan onze stranden!

5 kuststeden, 5 verschillende ambiances!

Liste Kijk op de lijst Carte Kijk op de kaart

Kijk naar het vervolg