Fietsen, wandelen... puur genieten!

De "Veloroute voie verte" is de ideale manier om onze streek te verkennen. De route begint bij de Belgisch-Franse grens, ter hoogte van de ingang van de camping du Perroquet in Bray-Dunes. Vandaar fiets je, op een veilige en comfortabele manier, via Zuydcoote naar Leffrinckoucke. In Leffrinckoucke aangekomen rij je naar het strand waar je de zeedijk kunt volgen (opgelet : op de zeedijk van Duinkerke Malo les Bains mag in juli en augustus niet gefietst worden van 11 tot 19u).

De Véloroute sluit perfect aan op het Vlaamse fietsnetwerk. Er zijn andere fietspaden (naar Bergues via Coudekerque-Branche bijvoorbeeld) en rond Gravelines Grand Fort Philippe.

Klik hier om de fietsroutes te downloaden (in het Frans)

Ook voor wandelliefhebbers is er veel te genieten in onze streek! Zo heb je de beschermde natuurgebieden langs de kust (Dune du Perroquet, Dune marchand en Dune Dewulf), de natuurlijke polder van het natuurreservaat Platier d’Oye, ten westen van Gravelines, waar je verschillende soorten trekvogels kunt observeren. Ook le Bois des Foirs, tussen Duinkerke en Bergues, is een paradijs voor wandelaars en fietsers. In dat park ligt trouwens ook de mooie golfclub van Duinkerke.

Deel je ervaring

Ben je in onze streek geweest? Geef dan je mening !