Fietsen, wandelen... puur genieten!

De "Veloroute voie verte" is de ideale manier om onze streek te verkennen. De route begint vlak achter het voormalige station van Bray-Dunes. Vandaar fiets je, op een veilige en comfortabele manier, via Zuydcoote naar Leffrinckoucke. In Leffrinckoucke aangekomen rij je naar het strand waar je de zeedijk kunt volgen. Bijna vijf kilometer langs ons prachtige Noordzeestrand.

De Véloroute wordt in de loop van 2020 doorgetrokken tot de Belgische grens, zodat hij perfect aansluit op het Vlaamse fietsnetwerk. Er zijn andere fietspaden (naar Bergues via Coudekerque-Branche bijvoorbeeld) en rond Gravelines Grand Fort Philippe.

Klik hier om de folder (in het Frans) te downloaden

Ook voor wandelliefhebbers is er veel te genieten in onze streek! Zo heb je de beschermde natuurgebieden langs de kust (Dune du Perroquet, Dune marchand en Dune Dewulf), de natuurlijke polder van het natuurreservaat Platier d’Oye, ten westen van Gravelines, waar je verschillende soorten trekvogels kunt observeren. Ook le Bois des Foirs, tussen Duinkerke en Bergues, is een paradijs voor wandelaars en fietsers. In dat park ligt trouwens ook de mooie golfclub van Duinkerke.

Deel je ervaring

Ben je in onze streek geweest? Geef dan je mening !