De lente is het seizoen van de (rommel)markten in en rond Duinkerke!

Marktdagen

De inwoners van Duinkerke zijn trots op de grote markt die iedere week plaatsvindt op woensdag en zaterdag. Vooral op zaterdagvoormiddag vind je veel boeren uit de streek die hun kleinschalige, vaak biologische, producten rechtstreeks op de markt verkopen. Je vindt ze vooral op cours François Bart, vlakbij het stadhuis.

Malo-les-Bains, de badplaats van Duinkerke, is ook zeker de moeite waard. Daar vind je een levendige markt op dinsdagvoormiddag (place Turenne). Vandaar is het maar een paar honderd meter stappen naar de gezellige zeedijk van Duinkerke.

Ook de markt in het centrum van de wijk Rosendaël, op zondagvoormiddag, is geliefd bij Duinkerkenaars die graag kwaliteitsproducten kopen aan een goede prijs.

In Gravelines, vind je markten op Place Albert Denvers op vrijdag, square Calmette (boulevard de l’Est in juli en augustus) op zondagvoormiddagen op square Houriez op woensddagvoormidag.

Een gezellige markt is ook die van het pittoreske vestingstadje Bergues, op maandagvoormiddag.

Rommelmarkten

Kom in het voorjaar naar de kust van Frans-Vlaanderen als je een liefhebber van rommelmarkten (brocantes) bent. Ieder weekend vindt er ergens in Frans-Vlaanderen wel een authentieke brocante plaats. Misschien stuit je op het zeldzame, authentieke object dat je al jaren vergeefs zoekt!

De Toeristische Diensten van Leffrinckoucke en Duinkerke verkopen een complete lijst van alle rommelmarkten in de streek voor maar € 1!

Hier alvast enkele belangrijke data
- 1 mei: Duinkerke Malo les Bains
- 30 mei : Duinkerke, Internationale brocante (MAPID)
- 1 juni: Leffrinckoucke
- 9 juni: Duinkerke   
- 14 juli: Duinkerke Malo les Bains
- 2 augustus: Duinkerke Malo les Bains
- 3 augustus: Leffrinckoucke
- 15 augustus:  Dunkerque