Laat het feest beginnen!

Het ruikt heerlijk naar glühwein, kaneel en peperkoek, de ogen van de kleintjes stralen en de steden en dorpen zijn sfeervol verlicht… De kerstsfeer is terug!

En bij ons, van Bray Dunes tot Gravelines, kan iedereen ervan genieten. Voor deze maand van feestelijkheden is er een boordevol programma: een kerstparade, een reuzenrad, een ijspiste en natuurlijk de traditionele kerstmarkten, maar ook de afdaling van de kerstman, een magisch moment voor de kinderen maar ook voor hun ouders!

Het verhaal van kerstmis wordt verteld maar vooral beleefd in Duinkerke en aan de Frans-Vlaamse kust. Beleef het met ons mee!

Hoogtepunten van het eindejaarsprogramma in Duinkerke

Zaterdag 9 december 17u30 - Grote kerstparade in het stadscentrum

Voor de aftrap van de eindejaarsfestiviteiten kun nodigt Duinkerke je uit voor een unieke parade, die in het teken staat van de droomwereld en de magie, in een zachte en zoete sfeer. Maar liefst 9 indrukwekkende verlichte praalwagens, die rechtstreeks uit het land van de kerstman lijken te komen, worden omringd door sprankelende, flamboyante personages. De stoet verplaatst zich door de straten van het stadscentrum. Een ongelooflijk poëtisch schouwspel dat je onder geen beding mag missen.
Info parkeren en verkeer
Op 9 december van 12u tot 20u is het verboden om te parkeren op de straten die op de route liggen van de parade. De wegen rond de route worden afgesloten voor het verkeer vanaf 16u.

Place Charles Valentin
Het Toverbos - Van 9 december t/m 7 januari
Omdat Kerst een magisch moment is, wordt place Charles Valentin tijdelijk een groot toverbos, waar je voor een groot aantal verrassingen komt te staan.
Op woensdag, zaterdag en zondag van 11u tot 19u en op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 19u (buiten de kerstvakantie) en tijdens de kerstvakantie iedere dag van 11u tot 19u.

Place Jean Bart
Traditionele kerstmarkt - van 9 december t/m 7 januari
Op de kerstmarkt ruikt het heerlijk naar glühwein en peperkoek. Een veertigtal standhouders biedt originele creaties en specialiteiten; je vindt er beslist leuke cadeau-ideeën. De kerstmarkt is de ideale plek om met het hele gezin van de magische eindejaarssfeer te proeven.
Elke woensdag, zaterdag en zondag van 11u tot 19u. Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 19u (buiten de schoolvakantie) en in de kerstvakantie van 11u tot 19u.
IJspiste – van 9 december t/m 7 januari
Aan de voet van het standbeeld van Jan Baert, de beroemde Duinkerker kaper, kun je je gratis uitleven op een echte ijsbaan van 300 m².
Elke woensdag, zaterdag en zondag van 11u tot 19u Elke maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 14u tot 19u (buiten de schoolvakantie) en in de kerstvakantie van 11u tot 19u.

Place de la République
Reuzenrad - van 9 december t/m 7 januari
Het reuzenrad is 35 meter hoog. Van boven heb je een prachtig uitzicht over de feestelijk verlichte stad.  
Prijs: € 4 per persoon. Kaartjes kun je ter plaatse kopen. Van 11u tot 20u

De Dienst Toerisme geeft je de gelegenheid om de verlichte stad vanuit de hoogte te bewonderen.
Tijdens de kerstperiode is het bezoek gratis voor kinderen tot 12 jaar, onder begeleiding van een volwassene.
Openingstijden en tarieven: Dienst Toerisme, tel. +33 (0)3 28 66 79 21.

Grote kerstkermis - van 23 december t/m 14 januari
120 draaimolens en duizelingwekkende attracties zijn opgesteld in de rue du 110e RI en de rue de la Cunette.
Van 14u tot 22u van zondag t/m donderdag en van 14u tot middernacht op vrijdag, zaterdag en de avonden voor feestdagen.
23 décember: twee kaartjes voor de prijs van één.
14 januari: gereduceerd tarief

Beiaardconcerten
Luister en geniet rond het belfort van St Eloi in het centrum op 9,10,16,17,23,24 en 30 december om 16u.

Kerstshopping
Om ervoor te zorgen dat je je shopping in alle rust kan doen, zijn de winkels van het stadscentrum open op zondag 10 en 17 december vanaf 15u en op 24 december van 10u tot 17u. De parkeergarage Place Jean Bart is voor de gelegenheid open.

Maak het je gemakkelijk in de stad!

In en rond het centrum vind je 2 000 gratis parkeerplaatsen
Laat je wagen achter op een van de twee P&R parkeerplaatsen op de Môle 1 en bij het Tribut-stadion.  Elke tien minuten vertrekt er een shuttlebus of een gratis stadsbus naar het stadscentrum. De P&R’s zijn zijn 7 dagen op 7 open.
❅ Op zaterdag kun je gratis parkeren in de straten van het stadscentrum waar gele smileys op de lantarenpalen zijn aangebracht.
❅ En vergeet niet dat de bus gratis is op zaterdag en zondag! Vanaf het station van Adinkerke kost het €1 per persoon totaan de grens. Daarna is het transport in de ganse agglomeratie van Duinkerke gratis!