Ontdek de geschiedenis, maar ook het heden en de toekomst, van de derde grootste haven van Frankrijk

UW PROGRAMMA

Duur : 1 dag

De haven van vroeger tot nu

Alles over de derde grootste haven van Frankrijk. Complete daguitstap vanaf € 44 per persoon.

10u30: Stadsrondleiding Duinkerke (aan boord van uw autocar, met een Nederlandstalige gids).

De stad Duinkerke wordt gekenmerkt door een buitengewoon strategische ligging en heeft daarom in de loop der eeuwen verschillende oorlogen moeten doorstaan. Monumenten zoals de St. Elooiskerk, de “Leughenaer” en het standbeeld van Jan Baert illustreren de roerige geschiedenis van stad en streek.

12u: Complete Franse driegangenlunch (drankjes inbegrepen). Download onze menu's hier

14u30: Geleid bezoek aan het havenmuseum

Het havenmuseum, dat is gevestigd in een tabakpakhuis uit de 19e eeuw, is gesticht door dokwerkers die, in deze tijd van modernisering en automatisering, sporen van hun traditionele ambacht voor het nageslacht wilden bewaren. Het museum laat zien hoe het vissersdorpje uit de middeleeuwen is uitgegroeid tot de derde haven van Frankrijk. Tevens beschikt het museum over een imposante verzameling scheepsmodellen. De rondleiding wordt verzorgd door een Nederlandstalige gids.

16u30 – 17u30: Havenrondvaart aan boord van “le Texel”

Welkom in de dokken van de Oosthaven van Duinkerke. Vanaf het water heeft u een uniek uitzicht op de historische boten, de sluizen en de reparatiewerf. Reusachtige erts- en kolenschepen uit de hele wereld meren aan bij Arcelor-Mittal, de grootste staalfabriek van Frankrijk. Nederlandstalig commentaar op cd.

Een tevreden bezoeker:
“Ik vind het fantastisch dat ik in mijn taal mocht corresponderen. Ook de inspanning die geleverd werd om ons een gids te bezorgen die onze taal sprak. Niet alle deelnemers waren de franse taal even machtig. PROFICIAT. Ik kijk uit naar een volgende gelegenheid.”
Frans Claeys - Harelbeke

Goed idee
Maak bij uw aankomst in Duinkerke een stop bij de ijshal. In het cafetaria begint u het dagprogramma met een tas koffie en een croissant.
Prijs per persoon:  € 4 (op een basis van 50 personen)

> De Dienst Toerisme biedt een aantal opties voor het onthaal bij aankomst. Neem contact met ons op voor een voorstel op maat!

Contact

  • Onno Ottevanger - Dienst Toerisme Duinkerke - 4 place Charles Valentin 59140 Dunkerque Frankrijk
  • Tél : 00 33 (0)3 28 58 85 13
  • groepen@duinkerke.fr

Tarieven

vanaf 44 €

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2020. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Online boeken

Deze prijs houdt in :

De (geleide) bezoeken en de complete lunch, incl. drankje.

Deze prijs houdt niet in :

Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard