Een interessante en vermakelijke daguitstap rond de beroemdste der Duinkerker kapers: Jan Baert. Je kunt zelfs zijn vingers proeven !

UW PROGRAMMA

Duur : 1 journée

Daguitstap Jan Baert en de Duinkerker kapers

10u: bezoek aan de werf van de “Jean Bart”. Hier wordt een replica op ware grootte van een 17e eeuws oorlogsschip gebouwd. U komt van alles te weten over de technieken die in die tijd in de scheepsbouw werden toegepast. (geleid bezoek in het Frans. Meerprijs Nederlandstalige gids: € 60).

12u - 14u: In het centrum van het voormalige kapersnest Duinkerke geniet u van een complete Franse lunch. Download de menu's van onze partnerrestaurants hier.

14u - 15u30 Na de lunch maakt u een aangename wandeling door Duinkerke met onze enthousiaste Nederlandstalige gids, die de veelbewogen geschiedenis van de stad doet herleven. We beginnen op Place Jean Bart, waar het standbeeld van onze grote held in 2015 een ingrijpende restauratie heeft ondergaan. Verder ziet u de oude havendokken, het graf van Jan Baert in de St Elooiskerk en een indrukwekkend gebrandschilderd venster in het prachtige stadhuis.

15u30 - 16u45 We vervolgen het programma met een bezoek van ongeveer een half uur aan het gedeelte van het havenmuseum dat aan de Duinkerker kapers is gewijd.

Daarna kunt u in het havenmuseum genieten van de  zoete specialiteit van Duinkerke: de “Doigt de Jean Bart”, een gebakje van chocolade en praliné, vervaardigd door de ambachtelijke banketbakker Vandewalle. U zult zien dat Jean Bart bijzonder stevige vingers had! Bij het gebakje serveren we een lekker kopje koffie of een fruitsap.

Contact

  • Onno Ottevanger – Dienst Toerisme Duinkerke 4 place Charles Valentin 59140 Dunkerque Frankrijk
  • Tél : 00 33 (0)3 28 26 27 31
  • production@ot-dunkerque.fr

Tarieven

vanaf 46,50 €

Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2020. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.

Online boeken

Deze prijs houdt in :

De bezoeken, de lunch en de degustatie

Deze prijs houdt niet in :

Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard