Kom naar Duinkerke om het verhaal van "Dunkirk" te beleven! De daguitstap neemt je mee van de bioscoopfilm naar de opnamelocaties en de historische sites.

UW PROGRAMMA

Duur : Daguitstap

De Hollywoodfilm "Dunkirk" was een van de grote cinemasuccessen van 2017. Toch hebben velen de indrukwekkende film nog niet gezien. Daarom biedt de Dienst Toerisme Duinkerke een daguitstap die begint met een projectie van de film in de plaatselijke cinema. We tonen de oorspronkelijke versie in het Engels, met Nederlandstalige ondertiteling!

Daarna breng je met een gids een bezoek aan de opnamelocaties. Je zult de stranden, maar ook verschillende straten beslist herkennen uit de film!
Het is ook mogelijk om in plaats van de wandeling te kiezen voor de "Dynamo Tour", een geleid bezoek aan boord van de bus van de groep, langs de sites die herinneren aan de slag om Duinkerke en Operatie Dynamo.
Als afsluiter voorzien we een bezoek aan de tentoonstelling "l'Envers du Décor", waar je een groot aantal decorstukken uit de film kunt bekijken.

Het volledige programma:

10u - 12u: Projectie van de film "Dunkirk" in Studio 43
Engelstalige versie met Nederlandse ondertitels
 
12u30: Complete Franse lunch in het restaurant van je keuze (Klik hier om de groepsmenu's te bekijken)

14u30 - 16u30: Geleide wandeling langs de opnamelocaties of Dynamo Tour aan boord van de autocar
Onze Nederlandstalige gids neemt je mee naar de stranden en de straatjes van Malo les Bains, die een belangrijke rol spelen in de film van regisseur Christopher Nolan. We geven natuurlijk ook informatie over de historische context: de slag om Duinkerke en Operatie Dynamo, de evacuatie uit Duinkerke van 338.000 geallieerde soldaten in slechts 9 dagen tijd, van 26 mei tot 4 juni 1940. Het is ook mogelijk om te kiezen voor de "Dynamo Tour" aan boord van de autocar. Deze rondleiding voort langs de plaatsen die herinneren aan de slag om Duinkerke, zoals de "East Mole", de pier die ook een belangrijke rol speelt in de film, de stranden, het Britse monument, de raderboot Princess Elizabeth enz.

16u30 - 17u30: Bezoek aan het museum Duinkerke 1940
Het museum beschikt over een groot aantal objecten, maquettes, stafkaarten en dergelijke, die het verhaal van de slag om Duinkerke illustreren. Het bezoek gebeurt zonder gids.

 

Contact

  • Dunkerque Tourism - Afdeling groepen - 4 place Charles Valentin - 59140 Dunkerque France
  • +33 (0)3 28 26 27 31
  • production@ot-dunkerque.fr

Tarieven

vanaf 38 €

De prijs is gebaseerd op een groep van minimaal 30 deelnemers, en is geldig t/m 31 december 2019. Het oorlogsmuseum is gesloten voor werken tot eind mei 2019!

Online boeken

Deze prijs houdt in :

De projectie van de film, de lunch (menu 1), de gidsbeurt in de namiddag en de toegang tot het museum