In 1940 heeft zich een beslissende episode in het verloop van de Tweede Wereldoorlog zich afgespeeld in en rond Duinkerke: Operatie Dynamo, de evacuatie van meer dan 330.000 geallieerde soldaten. De laatste film van regisseur Christopher Nolan, uitgekomen in juli 2017, heeft deze gebeurtenis als thema.

UW PROGRAMMA

Duur : daguitstap

Groepsuitstap "de Slag om Duinkerke en operatie Dynamo", 75 jaar later...

Ga terug in de tijd, naar de grootste evacuatie-operatie uit de militaire geschiedenis.
9u30: Geleid bezoek aan het Fort des Dunes in Leffrinckoucke.
Dit fort uit de 19e eeuw ligt midden in het natuurgebied van de Dunes de Flandre. Tijdens het bezoek krijgt u een beeld van de geschiedenis van het Fort des Dunes. U kunt kiezen voor een bezoek met een gids in het “Vlamsch van over de Schreve” of voor een audiogids in het algemeen Nederlands. (De wandeling rond het fort is minder geschikt voor mensen die niet erg goed ter been zijn).

12u30: Franse lunch (drankje inbegrepen). Klik hier voor onze menuvoorstellen

14u – 16u: Dynamo Tour. Aan boord van uw autocar brengt u onder begeleiding van onze Nederlandstalige gids een bezoek aan de sites die herinneren aan Operatie Dynamo, de grootste evacuatie uit de militaire geschiedenis. Op het programma staan de oostelijke havenpier, de stranden, het Britse oorlogsmonument, de Ferme Nord en het Sanatorium in Zuydcoote. Ook de plaatsen waar scènes van de Hollywoodproductie “Dunkirk” zijn opgenomen worden niet vergeten.

16u - 17u/17u30: Bezoek aan het Museum Duinkerke 1940**. Dit museum is gevestigd in de vestingwerken die tijdens de slag om Duinkerke dienst hebben gedaan als hoofdkwartier van het Franse leger. Het museum vertelt het ongelooflijke verhaal van de evacuatie, in slechts negen dagen, van 338 000 geallieerde soldaten uit de “Hel van Duinkerke”.

Contact

  • Onno Ottevanger - Toerisme Duinkerke 4 place Charles Valentin 59140 Dunkerque Frankrijk
  • Tél : + 33 (0)3 28 26 27 31/83/89
  • production@ot-dunkerque.fr

Tarieven

vanaf 41 €

*Onze tarieven zijn berekend op basis van 40 personen en geldig tot 31 december 2019. Gratis voor de chauffeur van uw autocar.
**Het museum Duinkerke 1940 is gesloten voor werken van 12 november 2018 tot eind mei 2019.

Online boeken

Deze prijs houdt in :

De (geleide) bezoeken en de lunch.

Deze prijs houdt niet in :

Vervoer en uitgaven van persoonlijke aard.