Volg onze gids op een wandeling langs de plaatsen waar de Hollywoodfilm "Dunkirk" is opgenomen. Treed in de sporen van Fionn Whitehead en Harry Styles!

UW PROGRAMMA

Duur : 1u30

Veel scenes van de succesvolle Hollywoodfilm Dunkirk (2017) zijn opgenomen op locatie in Malo-les-Bains, de badplaats van Duinkerke. Onze gids neemt je mee op een cinematografische wandeling in de sporen van acteurs als Fionn Whitehead en Harry Styles.

Regisseur Christopher Nolan stond erop dat de film zoveel mogelijk in Duinkerke zou worden opgenomen.

Je ontdekt dat kosten nog moeite zijn gespaard om een authentieke sfeer te scheppen. Sommige straatjes van Malo zien er precies zo uit als in de spannende beginscènes van de film. En dan is er natuurlijk het strand, waar op sommige dagen 1500 figuranten in de huid kropen van de geallieerde soldaten die in 1940 op precies dezelfde plaats wachtten op hun evacuatie naar Engeland.

Aan het eind van de wandeling presenteert de gids je de East Mole, de pier die een beslissende rol heeft gespeeld in Operatie Dynamo (mei-juni 1940). Meer dan twee derde van de 338.000 soldaten zijn via de East Mole geëvacueerd. De pier is voor de film gedeeltelijk terug opgebouwd. De werkzaamheden hebben enkele weken geduurd en het hout alleen al heeft € 700.000 gekost!

De rondleiding kan het hele jaar door voor groepen worden gereserveerd (€ 120 per gids / € 160 op zon-en feestdagen).

Contact

Tarieven

vanaf 6 €

€ 6: prijs per persoon voor de rondleiding om 15u, van 7 juli t/m 26 augustus 2018

Voor groepen op reservatie (het hele jaar door), met Nederlandstalige gids: 120 € per gids / 160 € op zon-en feestdagen.